SWISS HOUSE | ZURICH, SWITZERLAND1

These clients expressed a desire for a modern home that fit the needs of their growing family and their extensive collection of modern art. The site they selected sits on a gently sloping hillside on the outskirts of Zurich. Beyond the surrounding cornfields are dramatic vistas of rolling countryside and the Swiss Alps.

The house was conceived as a series of interlocking elements that step down the hillside like a miniature village. This arrangement allowed the 10,000 sf program to be broken down into intimately scaled pieces, and kept their heights within the restrictive zoning regulations. The zee shape plan creates two outdoor spaces and allows all the major rooms to have a view to the Alps. The main terrace is the focal point of the house's public spaces and becomes a natural extension of the family's daily activity.

1Bruce Donnally was the Associate-in-charge of this project with Gwathmey Siegel & Associates.

Back to Prior Work